pondělí 4. ledna 2010

Objev sezóny na štěpánské plavbě

Aspoň o Vánocích jsem se rozhodl ušetřit rodinu kryoplaveckých výletů a vypustil jsem nejobsazenější závod sezóny - tradiční Memoriál Alfréda Nikodéma alias plavání na Štěpána u Národního divadla. Vody je všude dost a tak se půjdu zahojit jinde - na hornobečvanskou přehradu. Shodou okolností se start v Praze kryl přesně se startem mým, akorátže v Praze nekryl hladinu led. Na přehradě byle nesouvislá ledová vrstva s maximální tloušťkou do tří centimetrů.
Doprovodila mě celá rodina a to, co považuju za objev sezóny přišlo hned na začátku. Teplota vody 2°C, na vodě ledová krustička a Eva se dnes! rozhodla taky smočit krovky. Hmm.. Obvykle se doporučuje začít v létě a regulovat sluncem, ale asi to není úplně nutné. Na Finnish dip člověk moc tréninku nepotřebuje - zjevně stačí překonat psychiku. $$OBR430402$$ Eva leze do přehrady (políčko z videa) Větší díl klenotu rodinné kinematografie nemůžu uvolnit, protože vodní nymfy lezou do zamrzlých přehrad zásadně nahoře bez. Evin výlez z vody jsem našim dvěma synkům komentoval slovy: "Chlapi, mamka to má za sebou, teď je řada na vás..". Nato si tříletý Jirka sundal čepici a začal odmotávat šálu. Už loni ořval, když jsem si na stejném místě vydupal díru do ledu a nevzal ho s sebou. Takže ten už je taky psychicky odblokovaný. Až se trochu oteplí, tak to asi budu muset iniciovat :) Pak byla řada na mně. Klasika zimního plavání okořeněná ledovou krustičkou, kterou jsem nejdřív musel načnout kalačem, protože od břehu bylo asi pět metrů souvislého ledu. Zaplaval jsem jen symbolicky nějakou stovečku a užíval si toho, jaký zvuk vydává led, když se kolem něho plave: mlaská, pleská, temně duní. Paráda. $$OBR430403$$ Ledoborná vložka $$OBR430404$$ Mrk Takže to byl náš Štěpán. S další akcí už jsem nepočítal, ale náhodou jsem se dozvěděl, že v Rožnově na Silvestra budou na bazéně plavat potápěči. To je výzva.

8 komentářů:

  1. Zdar, posílám odkaz na dvě fotky ze Křtu otužilců ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Evo? Evo?! Hola... Už jsi rozmrzla? Kdyby ne, pojď si zaběhat, při běhu se určitě zahřeješ.... (ale jsi sakra dobrá!)

    OdpovědětVymazat
  3. Leono,hned jak jsem rozmrzla, skočila na mě chřipka. To se otužilcům nestává. Ale předstupeň zimní koupele byl ten poslední běh s Tebou v ukrutném mrazu.Zvládla bys to i Ty.Zdraví Eva

    OdpovědětVymazat
  4. Jenom doplním, že ledová koupel neměla s chřipkou nic společného. Kontakt s nemocným nemusí ochránit ani otužilého (i když já jsem tentokrát odolal).

    Jakube, díky za fotky.

    OdpovědětVymazat
  5. Ale prd potapeci, plavci! A jaka vyzva? Vzdyt jsi uplaval jen asi tak 8x vice nez my :-)

    OdpovědětVymazat
  6. No dobře, tak plavci převlečení v komickém převleku za potápěče - jak je na Silvestra sluší a patří ;) Prvotní info jsem měl o potápěčích a netušil jsem, že bys to mohl být ty.
    Literární zpracování zatím vázne, ale článek bude! A ledová voda je výzva vždycky, jinak by to byl houby adrenalínek ;)

    OdpovědětVymazat