pondělí 19. dubna 2010

Mistrovství ČR v zimním plavání - Čehovice 3.4.2010

Původní termín pro Mistrovství ČR v zimním plavání byla půlka února. Ale Brno zamrzlo, a tak se termín musel posunout. Posunul se skoro o dva měsíce dál do desetistupňové vody. Někdo by mohl namítnout, že takové podmínky jsou pro Mistrovství republiky nedůstojné, ale já se ptám: "Kdes byla zimo, když jsme stáli nachystaní v plavkách na břehu? Bylas schovaná pod ledem." Takže tento souboj považuju za plnočaré vítězství zimních plavců.
Pro mě bylo štěstí, že jsem se ze svých šesti závodů z posledního možného desátého místa kvalifikoval. Tím spíš, že první dva závody jsem musel plavat v méně bodovaných pětistovkách. Na začátku sezóny jsem se totiž teprve otužilecky narodil ve III. výkonnostní třídě. Třídu šlo vyplavat ve 4 závodech a na třech z nich jsem nechyběl. Ve čtvrtek před závodem jsem byl poprvé po půl roce plavat v teplé vodě a nakonec jsem pak v asi 8°C chladném bazénu měl čas lepší než v teplé vodě :) Ve venkovním chladném bazénu jako vždy poezie: byl napůl prázdný, jen já a kachny. Na vodní faunu jsem zvyklý z Vltavy, ale v bazéně jsme spolu byli poprvé. Po 10 bazénech jsem musel ven, protože mě tu vůbec poprvé vyhodil plavčík. Ten asi nikdy nebyl v šatně po závodě, to by teprv viděl následky chladové expozice. $$OBR439183$$ Start nás mladých chlapců v kubatuře sedmsetpadesátek Asi abych ze závodu příliš nestresoval, měl jsem týden před závodem nabitý vším jiným než sportem: prací, výměnou oken a nakonec malováním. Vše skončilo v pátek večer, tak jsem balení nechal na ráno. U rybníka byla slavnostní mlha a nálada. Ta první brzo vyprchala, ta druhá mi vydržela až do té chvíle, kdy jsem ze své tašky vyčetl svůj osud: dnes budu plavat v trenkách, protože plavky dál v klidu visí doma. Zvažoval jsem start naostro, ale vážnost závodu rozhodla. Přece se na Mistrovství nebudu honit za nějakým mrzkým místem. To už je stejně dopředu dané. Vím, kolikátý skončím, protože rozestupy jsou mezi náma vždy dostatečně velké. $$OBR439184$$ Side to side with Jack Plaveme tři rybniční kola a od startu plavu vedle Jacka. Na prvních dvou bójkách jsem vně, takže přeplavávám dovnitř, ale na dalších dvou bojích jsem zase o trochu později a Jack mě zavírá. V nástupu do druhého kola musím z energomatu vybrat energii původně určenou na sobotní večer a noc a jdu před Jacka. Trenky sice trochu plachtí, ale mému výkonu nepřekáží. Do zbytku závodu už jenom kontroluju a získávám sedmé místo v kategorii mladých chlapců 18 až 39 let. $$OBR439185$$ Klubová koncovka - Jack Bright Opět jako v posledních dvou závodech to byla číselná magie: po 8. místu s číslem 8 a 17. místě se 17-kou jsem (jako ročník 77) vyfasoval číslo 77 s končil 7. $$OBR439186$$ My chlapci z 1.PKO (Jack, já, Matěj) Závod dobře odsýpal, TJ Haná 3x ZDAR!

5 komentářů:

  1. Machy, super:).. Me to neco pripomina.. Ovsem tvoje ciselna magie nema chybu! tak priste cislo 3, jo? :).. 12:)

    OdpovědětVymazat
  2. Výborná reportáž, jen nechápu, proč jsi nezmínil závěrečnou pointu : Kam se poděly ty trenky, které jsi přinutil plavat s Tebou? Neboť ručník ukazuje na to, že jsi zabahněné trenýrky nechal kaprům.

    OdpovědětVymazat
  3. Honzo, jako správný občanský plavec nebudu nikoho přeskakovat a příště se pokusím aspoň udržet pozici ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Díky Vlasto. Plavky jsem po doplavání rychle \"vyřešil\" - pozornost jsem budil ještě za sucha hláškama jako \"víš jistě, že jsou to plavky?\". Po výlezu z vody by to bylo ještě horší :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nice article and good luck in the marathon

    OdpovědětVymazat